Bitcoin SV heeft aan het begin van het jaar een prachtige rally gepost die helemaal tot $415 is gestegen. Echter, de Black Thursday crash en de daaropvolgende pullbacks hebben meer dan de helft van de winst tenietgedaan, omdat het ver onder de cruciale $200-mark bleef zweven. Op het moment van schrijven werd het op vijf na grootste muntstuk verhandeld bij $174,7.

De Bitcoin SV-prijskaarsen schommelden tussen de twee trendlijnen van een symmetrische driehoek, waarvan de voltooiing werd geschat in de komende 24 uur. Een uitbraak van deze patroonformatie kon aan beide zijden zijn. De plaatsing van de dagelijkse voortschrijdende gemiddelden uitgelijnd met een bearish breakout op korte termijn. De 50 DMA [Roze] onderging vorige week een doodskruis met de 200 DMA [Paars]. De meter is sindsdien toegenomen. Bovendien stonden de beide DMA’s boven de prijskaartjes die zich verzetten tegen een uitbraak op de kop.

De RSI merkte een kleine opleving boven de 50-mediaan op na enige tijd eronder te hebben gehangen. Deze piek kon echter een grote weerstand vinden op het huidige niveau, waardoor het niet verder kon gaan in de overboughtzone omdat de onzekerheid de BSV-markt bleef overspoelen.

Ondanks ideologische verschillen tussen de twee kampen – Bitcoin Revolution en Bitcoin SV – heeft de laatste de prijsacties van de koningsmunt op de voet gevolgd. Volgens Coin Metrics staat de BSV-BTC-correlatie momenteel op 0,69. Dit betekende in wezen dat de stijging van Bitcoin de waarde van Bitcoin SV in de nabije toekomst aanzienlijk zou kunnen verhogen, aangezien deze sinds de hoogtepunten van januari-2020 met meer dan 50% is gedaald.

Conclusie:

Als de bearish breakout binnen het bovengenoemde tijdsbestek plaatsvindt, zou BSV kunnen terugkeren naar $167,4. Een verdere daling kon het muntstuk drijven om bij $161.8, een niveau opnieuw te testen dat niet sinds de eerste week van Maart wordt gezien vond het weerstand op punten $182.9 evenals de twee bewegende gemiddelden bij $190.3 en $195.1 respectievelijk.